Bloggen‎ > ‎Siste‎ > ‎

Avtrykks tips

lagt inn 17. okt. 2013, 10:49 av Dag Kjølstad   [ oppdatert 29. okt. 2013, 07:42 ]
Tips 1
Bruk en rigid skje av stål, den må ikke kunne fjære eller kunne bøyes. Dette gjelder både hele og halve skjeer. Når en plas skje eller myk metallskje holdes på plass med makt under herding, står skjeen i spenn i munnen og går tilbake til opprinnelig fasong i det øyeblikk skjeen tas ut av munnen. Avtrykket ser da perfekt ut, på tross av at avtrykksmaterialet er deformert av skjeen som har gått tilbake til sin opprinnelige fasong.Tips 2
Bruk adhesiv i skjeen og eget adhesiv til hver type avtrykksmateriale. Hvis avtrykksmaterialet løsner fra skjeen på noen punkter, ser avtrykket riktig ut men er deformert i noen områder hvor det ikke er festet til skjeen lenger.
Tips 3
Ikke hold avtrykket på plass med for høyt trykk, spesielt ved bruk av putty. De elastiske rot-fibrene gir etter og tannen fjærer i apikal retning. Tannen står da i feil posisjon under avtrykkstakningen.Det tanntekniske arbeidet blir for høyt.


Tips 4
Lag dorsal blokkering på skjeen med f.eks silikon bittregistrerings materiale. Uten dorsal blokkering, kan det bli ”slep” i avtrykk distalt og det tanntekniske arbeidet blir for stort distalt.
Comments