Bloggen‎ > ‎

Siste

Vi flytter

lagt inn 15. des. 2014, 09:17 av Einar Olav Carlsen   [ oppdatert 18. des. 2014, 01:25 av Dag Kjølstad ]

                NorTann og NorSmile stenger for julen fredag 19. desember.
                       Vi flytter mandag 5.januar
        til et helt nytt og moderne laboratorie sentralt i Oslo, rett ved Jernbanetorget.
                                Trikk, buss og tog stopper rett utenfor.
      Du kan parkere i parkeringshuset under Hotel Clarion Royal Christiania som har                             innkjøring tvers over veien for laboratoriet.

                        Ny postadresse: Postboks 407 Sentrum, 0103 Oslo
                           Ny besøksadresse: Skippergata 33, 0154 Oslo,
                (inngang mellom Hotel Clarion Royal Christiania og NAF-huset)

                   Telefon nummeret er som før: 22 29 27 14 / 23 38 80 08 

           De som bruker de forhåndsfrankerte svarsendingslappene våre, kan 
                  fortsette å bruke de, heretter sendes de til vår nye adresse.

               Vi ønsker alle våre kunder en riktig god jul og et godt nytt år!

                           Julehilsen fra alle oss i NorTann og NorSmile.
                                      Monika, Tine, Lasse og Dag

Rammeavtale med Universitetet i Oslo

lagt inn 29. okt. 2013, 00:43 av Dag Kjølstad   [ oppdatert 29. okt. 2013, 07:41 ]

Universitetet i Oslo har i 2013 valgt å fornye kontrakten med NorTann som leverandør av tanntekniske produkter til Klinikk for allmenn odontologi og Spesialistklinikken. Vi startet samarbeidet med UiO i 2009 og ser at det er en utfordring som øker vår kompetanse i rådgivning også til erfarne tannleger. Det er mange spennende og kompliserte kasus som gir oss verdifull erfaring vi utvikler oss videre på. 

Rammeavtale med Universitetet i Oslo Universitetet i Oslo har i 2013 valgt å fornye kontrakten med NorTann som leverandør av tanntekniske produkter til Klinikk for allmenn odontologi og Spesialistklinikken. Vi startet samarbeidet med UiO i ...

Det odontologiske fakultet er et av de ledende odontologiske fagmiljø i Europa. 
Våre forskergrupper bidrar med topp forskning innen flere odontologiske felt. 
Fakultetet er et moderne fakultet med forskningsbasert undervisning i alle fag 
ledet av personer med professorkompetanse og doktorgrad. 

Digitale avtrykk kan gi bedre protetiske erstatninger

lagt inn 28. okt. 2013, 12:25 av Dag Kjølstad   [ oppdatert 1. nov. 2013, 03:28 ]


Digitale avtrykk av tenner kan eliminere feil i fremstillingen av kroner og broer. Men er teknologien presis nok til å erstatte gummielastisk materiale og gipsmodeller?

Avdeling for protetikk og bittfunksjon ved Det odontologisk fakultet ønsker å finne ut av om den digitale avtrykksteknologien er blitt god nok til å ta over for den gamle fremgangsmåten.

En del tannlegepasienter vil ha behov for protetiske erstatninger, f.eks. etter tap av tenner. Avtrykkstagning av pasientens tenner og fremstillingen av arbeidsmodell medfører flere steg med utvidelse og sammentrekning av materialer.Ved å ta et digitalt avtrykk av tennene, og deretter fremstille den protetiske erstatningen direkte fra denne bildefilen, kan mulighetene for feilslag i stor grad elimineres.

Er teknologien presis nok?
Digitale avtrykk har kommet for å bli. Det er mer enn 27 år siden Siemens (nå Sirona) lanserte sin første Cerec-maskin der man kunne både ta avtrykk av tannen og få produsert et innlegg mens pasienten satt i stolen.

Den digitale utviklingen går stadig raskere, og i løpet av de siste årene har det endelig kommet flere aktører på markedet. Produsentene av digitale avtrykkssystemer påstår at deres produkter er gode nok til å utkonkurrere det konvensjonelle avtrykket, men det finnes så langt få eller ingen uavhengige studier på dette. Ved Det odontologiske fakultet skal forskere se om produsentene leverer det de lover.


Tannlegene bruker bl.a Cerec Omnicam for å ta digitale avtrykk. (Foto: Sirona)
Tannlegene bruker bl.a Cerec Omnicam 
for å ta digitale avtrykk. (Foto: Sirona)

NYHET! Nortann kan motta filer fra 
flere typer åpne intraorale scannere  Les mer

Bestill prisliste mm.

Avtrykks tips

lagt inn 17. okt. 2013, 10:49 av Dag Kjølstad   [ oppdatert 29. okt. 2013, 07:42 ]

Tips 1
Bruk en rigid skje av stål, den må ikke kunne fjære eller kunne bøyes. Dette gjelder både hele og halve skjeer. Når en plas skje eller myk metallskje holdes på plass med makt under herding, står skjeen i spenn i munnen og går tilbake til opprinnelig fasong i det øyeblikk skjeen tas ut av munnen. Avtrykket ser da perfekt ut, på tross av at avtrykksmaterialet er deformert av skjeen som har gått tilbake til sin opprinnelige fasong.



Tips 2
Bruk adhesiv i skjeen og eget adhesiv til hver type avtrykksmateriale. Hvis avtrykksmaterialet løsner fra skjeen på noen punkter, ser avtrykket riktig ut men er deformert i noen områder hvor det ikke er festet til skjeen lenger.




Tips 3
Ikke hold avtrykket på plass med for høyt trykk, spesielt ved bruk av putty. De elastiske rot-fibrene gir etter og tannen fjærer i apikal retning. Tannen står da i feil posisjon under avtrykkstakningen.Det tanntekniske arbeidet blir for høyt.






Tips 4
Lag dorsal blokkering på skjeen med f.eks silikon bittregistrerings materiale. Uten dorsal blokkering, kan det bli ”slep” i avtrykk distalt og det tanntekniske arbeidet blir for stort distalt.




1-4 of 4